maanantai 11. toukokuuta 2015

Määräaikaishuolto- ja korjaamoprosessit tehtävä 2 raportti oppilaskorjaamosta

Meillä oli koulun kautta järjestetty oppilaskorjaamo, mikä toteutetiin yhdessä kakkosluokkalaisten kanssa, niin että meidät jaettiin eri ryhmiin ja viime viikolla oli meidä ryhmän vuoro! Korjaamo toimi periaatteessa kuin oikea korjaamo,
Otimme itse asiakkaat vastaan.
 -Asiakas tulee kysymään aikaa autolleen ja me kirjatamme asiakkaan tiedot koneelle: Nimi,osoite,numero ja tietysti auton tiedot. pitää myös muistaa kysyä tarkasti mikä vika ja onko omat osat jne. tarvittaessa jos tarvitsee jotain osia tilata "jälkikäteen", soitetaan asiakkaalle ja kysytään saako tilata, jos olisi iso korjaamo asiakas myös kertoisi missä parkissa auto on.
Varasimme varaosat ja tarvittaessa haimme ne.
 -Kun saimme tymääräyksen katsoimme ensimmäisen tarvitsiko tilata osia ja tilasime heti ne, että odottelua oli mahdollisimman vähän.Työnjohdosta joku soitti eri varaosa paikat lävitse ja tilasivat osat auton rekistenumeron avulla, mitkä varaosa kuski kävi hakemassa, jos oli kiire, myös me itse kävimme hakemassa.
Otimme itse työnjohdosta työt vastaan ja palautimme ne myös itse.
 - Saimme työmääräykset ja kävimme itse parkkipaikalta hakemassa auton halliin, kävimme työmääräyksen läpi ja kirjasimme siihen kilometrit, tilasimme tarvittavat osat ja ryhdyimme työhön, kun työ oli tehty kirjotimme työselosteen,ja ajoimme auton parkkiin. Tarkistimme vielä että auto jäi siistiin kuntoon ja veimme valmiit paperit ja avaimet työvastaanottoon, missä he kirjoittivat asiakkaalle laskun ja kirjasivat siihen ylös: tehdyt tunnit auton kanssa ja varaosat tms!

Minulle hommassa ei periaatteessa ollut mitään uutta, kun korjaamossa olen ollut töissä. Toki siinä oppi tekemään ripeästi ja järjestelmällisesti työt!
 


 
   -­‐
  Työmääräyksen
  käsittelemin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti